svaštara

7 novosadskih srednjoškolaca napisalo kratku priču na engleskom jeziku inspirisanu jednom jedinom slikom

By In

2012aa04835

Nemilosrdni smo kada su u pitanju nove generacije, i o svakoj sledećoj imamo sve manje lepih reči, ne shvatajući koliko se zapravo vremena menjaju. Starijima uvek smetaju nove navike, novi trendovi i nova ponašanja koja, želeli mi to ili ne, postaju društeno prihvatljiva. Ipak, u moru problematičnih tinejdžera, našlo se sedmoro Novosađana, učenika II, III i IV godine novosadskih srednjih škola. U saradnji sa centrom za strane jezike Alfabet, oni su započeli i završili jedan projekat na koji bi mnogo bili ponosni.

U pitanju je kratka priča napisana na engleskom jeziku (i to kakvom engleskom jeziku!), inspirisana slikom An Old Woman Frying Eggs španskog slikara Diega Velaskeza. Njihov zadatak je bio da, bez ikakvog dogovaranja, započnu i kružno, jedan po jedan, završe fiktivnu priču koja je dovela do stvaranja ovog remek dela, ne znajući šta će osoba pre njih napisati i u kom smeru će okrenuti tok radnje. Predstavljam Vam presjajnu kratku priču novosadskih srednjoškolaca za koju će Vam, ukoliko niste proficient govornik engleskog jezika, sigurno trebati rečnik.

Priča se nalazi na linku ispod.

AN OLD WOMAN FRYING EGGS: A STORY

(priču pisali: Emilija Micković, Arsenije Milinov, Milica Mihajlović, Vuk Lečić, Jovana Kuzmanović, Marko Matić, Bojan Jorgovanović)