svaštara

Četiri strane sveta: Bukmarkić Readathon

By In

Kako posetiti četiri kontinenta za 15 dana? Nemoguće ako niste milioner, ali uz književnost je sve moguće. Naime, blog organizuje svoj PRVI READATHON, a šta je to readathon, koji je cilj, koje kategorije i da li išta možete osvojiti?

Readathon je period od nekoliko dana gde Vi, čitaoci, imate za zadatak da pročitate određeni broj knjiga iz različitih kategorija. Readatoni se uglavnom organizuju po sistemu ”pročitati što više knjiga u što kraćem vremenskom periodu”, ali readathon Četiri strane sveta nije takav.

Naime, Vaš zadatak će biti da u roku od 15 dana pročitate 4 knjige iz svake strane sveta. Evo koje su to kategorije, kao i predlozi koje je blog izabrao. Naravno, ne morate izabrati neki od ovih naslova, već izaberite šta se Vama dopada i može biti svrstano u tu kategoriju.

KATEGORIJA 1: KNJIGA ČIJA JE RADNJA SMEŠTENA U EVROPI

Izbor bloga: Soledad Puertolas – Gospođa Berg (Štrik izdavaštvo)

Drugi predlozi:

KATEGORIJA 2: KNJIGA ČIJA JE RADNJA SMEŠTENA U AFRICI

Izbor bloga: Richard Mason – Who Killed Pier Barol?

Drugi predlozi:

KATEGORIJA 3: KNJIGA ČIJA JE RADNJA SMEŠTENA U AZIJI

Izbor bloga: Haruki Murakami – Igraj, igraj, igraj (Geopoetika)

Drugi predlozi:

KATEGORIJA 4: KNJIGA ČIJA JE RADNJA SMEŠTENA U AMERICI

Izbor bloga: Džon Grin – U potrazi za Aljaskom (Urban Reads)

Drugi predlozi:

Učestvujte, i pozovite nekog drugog da učestvuje sa Vama. Izaberite zajedno jedan roman, i čitajte ga zajedno kao buddy reads, to je uvek interesantno.

Vaše slike kačite na instagram uz hešteg #BukmarkicRDTH i slika koja 05.11. bude imala najviše lajkova dobiće poklon knjigu od strane bloga!