svaštara

Gosti ovog apartmana mogu da se oprobaju u radu u knjižari ispod na par dana!

By In

5 Da li ste ikad zamišljali da radite u knjižari? Da li Vam se dopala ideja da radite na takvom mestu ali ste možda shvatili da nije profitabilno, ili da ne biste baš menjali svoju profesiju i upuštali se u otvaranje takvog biznisa? Gosti ovog apartmana imaju priliku da se oprobaju baš u tome, i na par dana vode i rade u knjižari koja se nalazi ispod!

U malom gradiću Vigtaun u Škotskoj, postoji knjižara koja se zove The Open Book. Iznad te male ali preslatke knjižare nalazi se apartman, odnosno stan, koji se već preko dve godine nudi za iznajmljivanje na popularnom sajtu AirBnB (koji služi za iznajmljivanje stanove širom sveta na par dana) i to za oko 30-40 dolara za noć. Ono što je posebno interesantno kod ovog stana je što će osobe koje ga iznajme imati priliku da rade u knjižari koja se nalazi ispod – onoliko dana koliko borave u već pomenutom stančiću.

Vlasnici stana kažu da ovaj projekat traje već preko dve godine, i da su njime hteli da daju šansu svima koji su ikada sanjali da drže malu knjižaru u Škotskoj kraj mora (ko o tome nije sanjao bar na sekund?). Ipak, rad u knjižari nije obavezujuć. Osobe koje iznajme stan sami mogu da biraju kada će i koliko raditi u knjižari The Open Book, i da li uopšte žele da rade tu. Vlasnici takođe poručuju da svaki stanar garsonjere koja bez problema može da ugosti dvoje, ili čak troje ljudi, ima svoju sopstvenu priču. Kao svoje omiljene stanare navode bračni par osamdesetogodišnjaka koji su baš ovaj stančić i ovaj gradić odabrali za svoj medeni mesec.

Zvuči fantastično zar ne?

Tako da, ukoliko ste u mogućnosti, i ukoliko želite, ovde možete pogledati cene i šta sve stan nudi. U svakom slučaju, ovakvu ponudu ne možete naći ni na jednom drugom mestu! U prilogu su fotografije prelepog malog stana i knjižare. Uživajte! (fotografije preuzete sa AirBnB sajta)

2

3

4

52

6