booklist

Koje romane možete pročitati na plaži u avgustu?

By In

beach-reading-pacific-beach-books

E kad su već skoro svi portali koji pišu o starletama izdali svoju listu knjiga koje možete pročitati na odmoru, red je da to uradi i Bukmarkić. Ovo je lista romana koji su zaista odlični i koje toplo preporučujem. Takođe, neću se fokusirati samo na nove romane, zato što knjiga ne zna za godinu izdanja. 

1. Lena Danam – Nisam ja takva

LENA-DUNHAM-NASLOVICA-300x453 Ukoliko volite da gledate seriju Girls, i ako volite Lenu Danam uopšte, ovo je roman za vas. Izuzetno je lako štivo u kome skoro tridesetogodišnja glumica opisuje situacije iz svog života koje su je dovele do toga što je ona sad. Govori o pravim prijateljstvima, prvim ljubavima i o poređenju Njujorka i Holivuda.

Izdavač: Urban Reads

Cena: 890 dinara

2. Trejsi Ševalije – Pali anđeli

pali_andjeli-trejsi_sevalije_vJedna od starijih knjiga u ovom postu, Pali Anđeli je objavljen 2003. godine, a autorka ovog romana je ista ona Trejsi koja je napisala Devojka sa Bisernom Minđušom (koju svakako preporučujem, samo što verujem da je većina vas pročitala taj roman). Pali Anđeli je vrlo lagano štivo, i dosta interesantno. Ujedno drama, ljubavni i porodični roman, ova knjiga će vam na letovanju trajati svega dva dana.

Izdavač: Laguna

Cena: 699 dinara

3. Stiven Votson – Pre nego što zaspim

slika_240835Ukoliko Vam se svidela Devojka iz Voza (koja je takođe preporuka za leto), ovaj triler će vas svakako oduševiti. Po ovom romanu je rađen istoimeni film, tako da ova preporuka važi isključivo za osobe koje nisu odgledale film (a posle svakako možete i to, meni se lično dopao). Glavna junakinja ovog romana je Kristina Lukas koja nikad ne može da se seti jučerašnjeg dana, a zbog čega je to tako, i kako će uopšte izaći na kraj sa tom situacijom… pa eto knjiga.

Izdavač: Vulkani

Cena: 699 dinara (s tim što je cena ukoliko se naruči onlajn preko sajta 266 dinara, a ujedno je i jedna od knjiga na akciji ”3 knjige za 799 dinara)

4. Mišel Uelbek – Pokoravanje

pokoravanje_vGlavni junak romana Pokoravanje je univerzitetski profesor koga politika ne zanima preterano. Međutim, kada shvati da ceo svet kreće da se priključuje muslimanskoj političkoj partiji, krenuće da razmišlja više i o tome. Pokoravanje je roman koji je ostavio bez daha mnogo njih prošle i ove godine, a Vas može baš u toku ovog leta.

Izdavač: Delfi

Cena: 842 dinara

5. Džon Grin – Gradovi na papiru

slika_276606Pisac jednog od najtužnijih i najlepših tinejdžerskih romana Krive su zvezde, Džon Grin ovog puta nas udara romanom Gradovi na papiru. Grin je zaista maher za preinteresantne romane, koji su i duhoviti, i slatki, i divni. Gradovi na papiru je jedan od njih.

Izdavač: Urban Reads

Cena: 890 dinara (međutim ako poručite preko Vulkan sajta, cena je 720 dinara)

6. Nik Hornbi – High Fidelity

nik hornbi - high fidelity koricaNik Hornbi je jedan od boljih britanskih pisaca modernog doba. Njegovi romani su laki za čitanje, a opet duboki i sa posebnom poentom. High Fidelity možda znate po filmu (Džon Kjuzak tumači glavnu ulogu), ali ukoliko ga niste gledali, onda svakako uzmite da pročitate knjigu. Duhovita je, jako lepa, i vezana je za muziku i za ploče. Jako retro, zar ne?! To je sada u modi! Ako ste pročitali ovaj roman ipak, onda je tu njegov roman Džulijet.

Izdavač: Vulkani

Cena: 499 dinara (preko Vulkan sajta je 399 dinara)

7. Toni Parsons – Stari grobovi

stari_grobovi-toni_parsons_sPisac romana Čovek i dečak i Čovek i žena, Toni Parsons, ovog puta se oprobao u pisanju trilera. Roman Stari grobovi je izdat za srpsko tržište 9. jula, a na Vama je da budete jedni od prvih koji će je pročitati. Roman počinje ubijanjen cele jedne porodice i nestalim detetom, a knjiga i više nego obećava. Posebno znajući odlične rečenice kojima Parsons piše.

Izdavač: Laguna

Cena: 799 dinara

8. Nadifa Mohamed – Zaboravljeni raj

slika_279558Zaboravite na naziv romana – više stvara odbojnost. Roman Zaboravljeni raj je smešten u 1988. godinu, za vreme građanskog rata u Somaliji. Ovo je nezaboravna priča o običnim ljudima u teškom vremenu, koja je dobila odlične kritike od skoro svakog časopisa.

Izdavač: Vulkan izdavaštvo

Cena: 499 dinara

9. Razni autori – Bojenjem protiv nesanice

bojenjem_protiv_nesanice-grupa_autora_sNešto sasvim novo! Bojenjem protiv nesanice je zapravo bojanka za odrasle osobe, koju možete da iskoristite ukoliko vas mrzi da čitate a dosadno vam je na plaži. U pitanju je inspirativna bojanka za odrasle osobe, puna specifičnih oblika i cvetova koji mogu da se oboje na milion i jedan način.

Izdavač: Laguna

Cena: 699 dinara