Fantastika, svaštara, Teen / YA

Nova Hari Poter knjiga?!

By In

harrypotter-header_bw

Na policama svetskih knjižara se juče pojavila nova Hari Poter knjiga. Iako, nažalost, to nije novi roman o Hariju, Ronu i Hermioni, mi smo uvek gladni novih magičnih Hari Poter priča. Ovoga puta to je knjiga Harry Potter: Magical Places from the Films: Hogwarts, Diagon Alley and Beyond, koja će da sadrži fotografije lokacija koje su korišćene u filmovima, i to one koje nismo baš videli u potpunosti, a uz to tu su i fotografije koje nikad nisu ugledale svetlost dana.

Magical Places je knjiga Džodi Revensen (Jody Revensen) i u pitanju je magična knjiga od 200 strana u punoj boji. Knjiga sadrži fotografije lokacija koje su korišćene za potrebe 8 Hari Poter filmova, kao što su Hogvorts, Dijagon Aleja i Jazbina. Sem toga, knjiga nudi eksluzivne crteže DŽ. K. Rouling koje je crtala za potrebe filma, mapu Dijagon Aleje i katalog koji se zove ”The Portraits of Hogwarts” gde ćete moći da vidite neke od portreta koje krase zidove najpopularnije škole za čarobnjake. Dole su eksluzivne fotografije koje će se naći u knjizi (preuzeto sa sajtova HelloGiggles i MTV.)

Kuća Sirijusa Bleka
Kuća Sirijusa Bleka
Porodično stablo porodice Blek, kako je viđeno u filmovima (a isto tako opisano u knjigama)
Porodično stablo porodice Blek, kako je viđeno u filmovima (a isto tako opisano u knjigama)
Kancelarija Dolores Ambridž
Kancelarija Dolores Ambridž
Velika dvorana Hogvortsa
Velika dvorana Hogvortsa

Sledeća fotografija je mapa Hogvortsa koji je Dž. K. Rouling nacrtala na salveti prilikom sastanka sa producentom Hari Poter filmova, Stjuartom Kregom. Takođe, tu je i nacrt Hogvorts zamka koji su radili arhitekte, kao i mapa zamka i okoline.

Skica Dž. K. Rouling
Skica Dž. K. Rouling

Hogwarts-11

Kuća Sirijusa Bleka

HPMagicalPlaces-hc-c1-1431282282 Dok čekamo novi trilogiju iz Hari Poter univerzuma, Fantastične Zveri i Gde ih Naći, i možda tu Hari Poter enciklopediju za koju je Dž. K. Rouling rekla pre desetak godina da je sprema, ova knjiga će doći kao pravo uživanje. Knjiga trenutno može da se naruči preko Amazon sajta, i košta oko $30. Takođe se nadamo da će naša najsnabdevenija knjižara za ovakvu vrstu knjiga, Vulkan, uspeti da je uveze, pa da na policama stranih knjiga vidimo nešto više od Lord of the Rings i Game of Thrones.