booklist

Savršeni pokloni: Bojanke za odrasle!

By In

image

Mnogo njih mi je reklo da čita Bukmarkić jednim delom da bi mogao da dobije ideje za predstojeće rođendanske poklone. S obzirom da sam i ja pre nekoliko dana imao sličan problem, evo idealnog rešenja. Za sve kreativne ljude – od tinejdžera pa do osamdesetogodišnjaka, ovo će biti savršeni pokloni.

Izdavačka kuča Laguna je od pre par meseci u svoju ponudu ubacila i četiri bojanke za odrasle osobe. Možda ste i videli te bojanke, možda i niste – ali ako ste ulazili u bilo koju Laguninu knjižaru mogli ste da vidite ogroman plakat na kome se nalazi crtež koji možete da obojite dok čekate da Vaši prijatelji kupe to što im treba. Ispod je spisak četiri bojanke za odrasle, a evo i ideja – ukoliko Vam se dopadne neki crtež koji obojite, možete ga otcepiti i uramiti, i samim tim ukrasiti Vašu spavaću ili dnevnu sobu. Ili to darovati prijatelju na poklon!

Bojenjem protiv nesanice i Kreativno bojenje za odrasle

bojanke1

Bojenjem protiv nesanice je moj lični favorit, jer su sve slike izuzetno magične i inspirativne. Obe bojanke je radila ista grupa autora, i zaista su fantastične, a cena je 699 dinara. Sem što leče nesanicu, one opuštaju, teraju vas da zaboravite na sve probleme i bude kreativnost. U klipu ispod možete pogledati kako ove dve bojanke izgledaju unutra:

 Inspirisani Amazonijom i Inspirisani cvećem

bojanke2

Ove dve bojanke, odnosno dva antistres bloka za crtanje, se razlikuju od Bojenjem protiv nesanice i Kreativno bojenje za odrasle u tome što su tematske – Amazonija sadrži 70 crteža koji su strogo povezani sa džunglom i vidom života u njoj, a Inspirisani cvećem – pa, onim što naslov iskazuje. One su po formatu manje od dve prvopomenute bojanke, a cena je 599 dinara. Ono što je interesantno je da su ova dva antistres bloka zapravo saradnja između Lagune i Larousse kompanije (koju znate po popularnim enciklopedijama). Za strano tržište su izdata i izdanja Inspiration Bollywood i Inspiration Fleurie (koja je zapravo vrlo slična Inspirisani cvećem), a verujem da će se i to uskoro naći na policama knjižara. Na slici ispod možete videti kako izgleda jedna strana antistres bloka Inspirisani Amazonijom:

4a5e3039b5ea1726ca7f2e388d5691e6


Tako da, ukoliko zaista ne znate šta da kupite kao poklon – ovo je idealno rešenje. Zasigurno znam da se ja ne bih uopšte bunio da dobijem ovo na poklon – bolje ovo nego knjiga koju nikad ne bih kupio za sebe!