svaštara

Stiže osma Hari Poter knjiga!

By In

Harry_Potter_Cursed_Child_script

Dugo smo čekali da Dž. K. Rouling otkrije bilo kakve informacije o budućnosti Harija Potera, i nagađali kada će izaći famozna Hari Poter enciklopedija koju je jednom davno najavila. Pre nekoliko meseci smo se, ipak, usrećili vešću da se sprema pozorišna predstava o svetu Harija Potera, pod nazivom Harry Potter and the Cursed Child. Iako su fanovi širom sveta generalno bili srećni zbog nastavka priče, mnogi su se razočarali činjenicom da neće biti u mogućnosti da posete London i otkriju šta se to dešava 19 godina nakon završetka knjige Hari Poter i relikvije smrti. Danas nam je sajt Pottermore otkrio jednu veliku tajnu zbog koje smo presrećni!Naime, scenario predstave Harry Potter and the Cursed Child biće objavljena kao knjiga, i samim tim će svi fanovi ovog magičnog serijala biti u mogućnosti da saznaju kako je dalje tekao život poznatog dečaka čarobnjaka. 31. jula 2016. godine, 9 godina nakon objavljivanja poslednjeg dela o Hariju Poteru, u svim knjižarama će se naći ovo novo ostvarenje fantastične Roulingove. Takođe, Harry Potter and the Cursed Child će moći da se kupi i u e-book formatu.

Kao što je već napomenuto, radnja je smeštena 19 godina nakon smrti moćnog Voldemora. Hari Poter, kako već znamo, radi u Ministarstvu magije, a u novom delu će prošlost doći po svoje. Sa druge strane, njegov sin Albus Severus Poter će u školi morati da se suoči sa onim što njegovo prezime nosi, a Hari i Albus će shvatiti da zlo dolazi vrlo lako, čak i kada se najmanje nadamo.

Scenario za predstavu Harry Potter and the Cursed Child je pisala Dž. K. Rouling zajedno sa Džekom Tornom i Džonom Tifanijem, i preti da postane najpopularnije književno ostvarenje ove godine. Svakako će biti jedno od najprodavanijih, a mi jedva čekamo!

Nezvanične korice nove knjige
Nezvanične korice nove knjige