svaštara

Za sve fanove Šerloka Holmsa: ”Šerlok” bojanka za rešavanje misterija!

By In

sherlock-colouring-bookU poslednje vreme smo i u našim knjižarama mogli da primetimo bojanke za odrasle osobe – fenomen koji je kupio mnoge (a i koji su mnogi kupili). Kako su već postojeće bojanke izuzetno popularne, svetske kompanije se trude da iskoriste bilo šta što bi ih bar malo izdvojilo iz mora ovakvih knjiga/blokova. Larousse je počeo da izbacuje bojanke za odrasle vrlo često, pri kojoj svaka ima svoju temu; dosta izdavačkih kuća izbacuje ”antistres” bojanke, ali sada je red i na BBC. Da, taj BBC, koji je najavio prvu bojanku o Šerloku Holmsu (baziranog na izuzetno popularnoj seriji Šerlok u kojoj glavnu ulogu tumači glavna zvezda današnjice Benedikt Kumberbač). Ono što ova bojanka pruža, ipak, nisu samo crno-bele stranice.

Pretpostavljam da bi svako od nas voleo da reši bar neku misteriju sa Benediktom (ili Šerlokom), a nova bojanka koja nosi naziv Sherlock: The Mind Pallace: The Official Colouring Book nam nudi upravo to – da bojicama oživimo svakog lika iz BBC-jeve serije i dosta scena iz iste (čak i scenu u kojoj Šerlok i Majkroft igraju igru Operacije zajedno).

Ono što ova bojanka nudi a što druge ne (sem samog Šerloka, naravno), je to što ona nudi i skrivene tragove koji mogu biti otkriveni samo nakon što cela stranica prestane da bude crna i bela, da tako kažem. Prve stranice će nam pomoći da pronađemo tajne predmete koji mogu biti obični predmeti – od obične lovačke kape do bumeranga; dok ćemo za sve kasnije dobro sakrivene predmete i misterije morati sami da se potrudimo. Takođe, bojanka može otkriti nešto veoma veliko o Šerlokovom glavnom neprijatelju, ali taj veliki spojler neću otkrivati.

Bojanku je izdao BBC Books, a u prodaji će se naći od 22. decembra ove godine, otprilike u isto vreme kada nas očekuje nova epizoda (Božićni specijal) ove izuzetno popularne (i genijalne serije). Bojanka može da se poruči i onlajn (preko sajtova kao što je Amazon) za cenu od oko $10, a možete pogledati i kako bojanka izgleda, spolja i iznutra:

64fadab0-6a15-0133-8ffd-0e17bac22e39

sherlock-mind-palace-coloring-book-page1

635763784491290000